Βιολογικός Καθαρισμός από Ακάρεα

Τα ακάρεα σκόνης είναι μικροσκοπικοί ζωντανοί οργανισμοί που κατοικούν στο σπίτι μας, κυρίως στο στρώμα του κρεβατιού, στα μαξιλάρια, στα χαλιά, στις μοκέτες και στις κουρτίνες και αποτελούν τη σημαντικότερη πηγή αλλεργιογόνων της οικιακής σκόνης.

Πρόκειται για μικροσκοπικούς οργανισμούς, που είναι αόρατοι με γυμνό μάτι που ανήκουν στην οικογένεια των αρθροπόδων. Υπάρχουν σε όλα τα σπίτια και η παρουσία τους δεν έχει να κάνει με την καθαριότητα αλλά με την θερμοκρασία και την υγρασία του περιβάλλοντος του σπιτιού. Όσο κι αν σκουπίζουμε και ξεσκονίζουμε είναι αδύνατον να την αποφύγουμε εντελώς.

Τα ακάρεα μπορεί να μην είναι επικίνδυνα σε μικρές ποσότητες, ωστόσο, δεν θέλουμε να δημιουργηθεί αποικία γιατί τότε μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας προκαλώντας μας αλλεργίες, λόγω των περιττωμάτων τους και των θραυσμάτων του σώματός τους.

Η σοβαρότητα της αλλεργίας στα ακάρεα σκόνης μπορεί να ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μια ήπια αλλεργία μπορεί να εκδηλωθεί μόνο ως περιστασιακή ρινίτιδα με ήπια ρινική καταρροή και φτάρνισμα αλλά μπορεί να προκαλέσει και βήχα και παροξύνσεις άσθματος με επεισόδια δύσπνοιας. Άνθρωποι με άσθμα οι οποίοι είναι ευαίσθητοι στα ακάρεα διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο επιδείνωσης ή κρίσεων άσθματος.

Η εταιρεία Μεσογειακοί Καθαρισμοί Α.Ε. – Καφαντάρης Στέφανος, διαθέτοντας έμπειρο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό, καθαρίζει, απολυμαίνει και απομακρύνει αποτελεσματικά τα ακάρεα οικιακής σκόνης και τα περιττώματά τους, χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών.

Πώς μπορεί κανείς να αναγνωρίσει μια αλλεργία από ακάρεα;

Τα συχνότερα συμπτώματα είναι μπουκωμένη μύτη, φτάρνισμα, καταρροή και φαγούρα στη μύτη και στα μάτια, κόπωση και πονοκέφαλος ιδίως κατά το πρωινό ξύπνημα. Σε βαρύτερες περιπτώσεις προκαλούνται βήχας ή και επεισόδια δύσπνοιας. Τα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με κάποια επίταση φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες ανάλογα πάντα με τις συνθήκες υγρασίας. Η διάγνωση της ευαισθητοποίησης στα ακάρεα γίνεται από τους αλλεργιολόγους με τη διενέργεια των αλλεργικών δερματικών δοκιμασιών. Πρέπει να σημειωθεί ότι όσοι παρουσιάζουν ευαισθησία στα ακάρεα, δεν παρουσιάζουν πάντα αλλεργική νόσο, ούτε κατ’ ανάγκη για τα αλλεργικά συμπτώματα που προαναφέρθηκαν ευθύνονται πάντα τα ακάρεα. Ο συσχετισμός της ευαισθητοποίησης με τη νόσο δεν είναι πάντοτε εύκολος και μπορεί να γίνει μόνο από εξειδικευμένους αλλεργιολόγους. Η αντιμετώπιση του προβλήματος συνίσταται στην αποφυγή, στην φαρμακευτική αγωγή και στη θεραπεία απευαισθητοποίησης (ανοσοθεραπεία)

Η σημασία της αποφυγής τους
Εάν εσείς (ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας) είστε αλλεργικός στα ακάρεα πρέπει να γνωρίζετε ότι το πρώτο βήμα της θεραπείας είναι η μείωση του πληθυσμού των ακάρεων στο σπίτι. Το γεγονός αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί όπως έχουν δείξει πολλές μελέτες η μείωση των ακάρεων στο χώρο του σπιτιού έχει σαν αποτέλεσμα σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων και μείωση της χρήσης φαρμάκων.

Βιοκαθαρισμός στρωμάτων

Η εταιρεία μας διαθέτονας έμπειρο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό, καθαρίζει και απολυμαίνει αποτελεσματικά τα στρώματα απο τα ακάρεα, τα περιττώματα τους και το μικροβιακό φορτίο, ακολουθώντας τα παρακάτω στάδια:

Ειδική συσκευή με εξαιρετική δύναμη αναρρλοφησης και υψηλή συχνότητα παλμικών κυμάτων συλλέγει τα ακάρεα της οικιακής σκόνης και τα περιττώματα τους.

Σε συνδιασμό με λέμπα UV-C εξουδετερώνει τα ακάρεα και καταστρέφει βακτήρια χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση χημικών ουσιών.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται με τον ψεκασμό ενός υποαλλεργικού spray που καθυστερεί την επανεμφάνιση των ακάρεων

Καθαρισμός σαλονιών – Καθισμάτων

Δευτεροβάθμιος βιότοπος των αλλεργιογόνων ακάρεων είναι τα σαλόνια. Η εταιρεία μας δημιύργησε ειδικό τμήμα βιολογικού καθαρισμού που ασχολείται απόλυτα εξειδικευμένα με τον καθαρισμό των σαλονιών χωρίς την χρήση χημικών ουσιών εξασφαλίζοντας σας την αφαίρεση μικροβιακού φορτίου ( ακάρεα, βακτήρια, παθογόνοι μικροοργανισμοί και μύκητες), τον καθαρισμό απο λεκέδες με τη χρήση ειδικού μηχανήματος και την αναζωογόνηση της υφής των ινωδών υφασμάτων.