Βιολογικός Καθαρισμός απο ακάρεα

Στο μικροσκόπιο, τα ακάρεα φαίνονται αρκετά αποκρουστικά. Παρά το μικρό τους μέγεθος, τα ακάρεα της οικιακής σκόνης είναι υπερβολικά μεγάλα για να εισχωρήσουν βαθιά μέσα στη μύτη ή τους πνεύμονες μέσω της αναπνοής και οι έρευνες έχουν δείξει ότι το αλλεργιογόνο που προκαλεί το άσθμα εντοπίζεται στα περιττώματα του ακάρεου. Πρόκειται για μία πρωτεΐνη που εκκρίνεται από το έντερο των ακάρεων και χρησιμοποιείται για την πέψη των λεπιών των ανθρώπινου δέρματος που έχουν καταναλώσει. Oι σβώλοι των περιττωμάτων τους έχουν μέγεθος περίπου 20 μικρόμετρα, ήτοι 20 εκατομμυριοστά του μέτρου. Μπορεί να εισχωρήσουν εύκολα στη μύτη μέσω της αναπνοής προκαλώντας χρόνια ρινίτιδα και τρίμματά τους φτάνουν εύκολα έως τους πνεύμονες προκαλώντας την αλλεργική αντίδραση που οδηγεί στο άσθμα. Η χημική φύση του αλλεργιογόνου των ακάρεων της οικιακής σκόνης έχει αναλυθεί πλήρως και ονομάζεται Der p1.

Μετά τα υπνοδωμάτια, ο πιο αγαπημένος χώρος των ακάρεων της οικιακής σκόνης είναι το καθιστικό. Τα χαλιά και τα ντυμένα έπιπλα μπορεί να περιέχουν μεγάλες ποσότητες ακάρεων (πάνω από 1.000 ανά γραμμάριο σκόνης) και εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες αλλεργιογόνου. Κάθε φορά που ξεσκονίζετε ή σκουπίζετε, εισπνέετε αλλεργιογόνα από τα ακάρεα· το ίδιο συμβαίνει και κατά τη διάρκεια της νύχτας από τα κλινοσκεπάσματα, καθώς κοιμάστε. Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής του, το μωρό που γεννιέται με προδιάθεση για αλλεργία μπορεί να ευαισθητοποιηθεί στα ακάρεα της οικιακής σκόνης αν εκτεθεί σε 100 ακάρεα ανά γραμμάριο σκόνης από τα στρώματα και τα χαλιά. Σοβαρές κρίσεις μπορεί να «πυροδοτηθούν» σε επίπεδα 500 ακάρεων ανά γραμμάριο σκόνης.

Οι συνθήκες του περιβάλλοντος
Τα ακάρεα τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας που φυσιολογικά πέφτουν από τον άνθρωπο, άρα ζουν και αναπτύσσονται μόνο κοντά σε ανθρώπους. Δεν δαγκώνουν αλλά επιβαρύνουν τον οργανισμό μέσω της αναπνοής και γίνονται επικίνδυνα για τους ανθρώπους που είναι αλλεργικοί σε αυτά. Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις τους βρίσκονται στα στρώματα, στα μαξιλάρια, στους καναπέδες, στα χαλιά, στις κουρτίνες, στις ταπετσαρίες και στα χνουδωτά παιχνίδια…

Βιολογικός Καθαρισμός απο ακάρεα

Πώς μπορεί κανείς να αναγνωρίσει μια αλλεργία από ακάρεα;
Τα συχνότερα συμπτώματα είναι μπουκωμένη μύτη, φτάρνισμα, καταρροή και φαγούρα στη μύτη και στα μάτια, κόπωση και πονοκέφαλος ιδίως κατά το πρωινό ξύπνημα. Σε βαρύτερες περιπτώσεις προκαλούνται βήχας ή και επεισόδια δύσπνοιας. Τα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με κάποια επίταση φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες ανάλογα πάντα με τις συνθήκες υγρασίας. Η διάγνωση της ευαισθητοποίησης στα ακάρεα γίνεται από τους αλλεργιολόγους με τη διενέργεια των αλλεργικών δερματικών δοκιμασιών. Πρέπει να σημειωθεί ότι όσοι παρουσιάζουν ευαισθησία στα ακάρεα, δεν παρουσιάζουν πάντα αλλεργική νόσο, ούτε κατ’ ανάγκη για τα αλλεργικά συμπτώματα που προαναφέρθηκαν ευθύνονται πάντα τα ακάρεα. Ο συσχετισμός της ευαισθητοποίησης με τη νόσο δεν είναι πάντοτε εύκολος και μπορεί να γίνει μόνο από εξειδικευμένους αλλεργιολόγους. Η αντιμετώπιση του προβλήματος συνίσταται στην αποφυγή, στην φαρμακευτική αγωγή και στη θεραπεία απευαισθητοποίησης (ανοσοθεραπεία)

Η σημασία της αποφυγής τους
Εάν εσείς (ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας) είστε αλλεργικός στα ακάρεα πρέπει να γνωρίζετε ότι το πρώτο βήμα της θεραπείας είναι η μείωση του πληθυσμού των ακάρεων στο σπίτι. Το γεγονός αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί όπως έχουν δείξει πολλές μελέτες η μείωση των ακάρεων στο χώρο του σπιτιού έχει σαν αποτέλεσμα σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων και μείωση της χρήσης φαρμάκων.

Βιοκαθαρισμός στρωμάτων
Η εταιρεία μας διαθέτονας έμπειρο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό, καθαρίζει και απολυμαίνει αποτελεσματικά τα στρώματα απο τα ακάρεα, τα περιττώματα τους και το μικροβιακό φορτίο, ακολουθώντας τα παρακάτω στάδια:
Ειδική συσκευή με εξαιρετική δύναμη αναρρλοφησης και υψηλή συχνότητα παλμικών κυμάτων συλλέγει τα ακάρεα της οικιακής σκόνης και τα περιττώματα τους.
Σε συνδιασμό με λέμπα UV-C εξουδετερώνει τα ακάρεα και καταστρέφει βακτήρια χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση χημικών ουσιών.
Η διαδικασία ολοκληρώνεται με τον ψεκασμό ενός υποαλλεργικού spray που καθυστερεί την επανεμφάνιση των ακάρεων

Καθαρισμός σαλονιών – Καθισμάτων
Δευτεροβάθμιος βιότοπος των αλλεργιογόνων ακάρεων είναι τα σαλόνια. Η εταιρεία μας δημιύργησε ειδικό τμήμα βιολογικού καθαρισμού που ασχολείται απόλυτα εξειδικευμένα με τον καθαρισμό των σαλονιών χωρίς την χρήση χημικών ουσιών εξασφαλίζοντας σας την αφαίρεση μικροβιακού φορτίου ( ακάρεα, βακτήρια, παθογόνοι μικροοργανισμοί και μύκητες), τον καθαρισμό απο λεκέδες με τη χρήση ειδικού μηχανήματος και την αναζωογόνηση της υφής των ινωδών υφασμάτων.